Breu exemple d’algunes possibilitats de Movex

El procés comença amb la recepció d’una comanda per telèfon (podria ser per EDI o des de la Web). En introduir les dades, Movex ens informa que s’ha superat el crèdit. N’informem al client i acordem que aquella comanda se servirà contra-reemborsament. Ho reflectim a la comanda.

El primer article és en existències: l’assignem, per tant, a aquesta comanda en aquell moment. El segon correspon a un article dels denominats “configurats”. Aquest tipus d’article genera les instruccions de fabricació segons les característiques que vol el client (tamany, color, etc.), sense necessitat de donar un nou codi cada vegada. L’ordre de fabricació estarà a punt per imprimir. El tercer article és de compra-venda i no en tenim existències. Movex ens proposa generar una comanda de compra, però declinem aquesta proposta per poder realitzar una comanda conjunta al proveïdor cap a finals de setmana. La comanda està llesta per ser servida quan tot el material estigui disponible (així ho desitgem).

A causa de la introducció d’aquesta comanda, és possible que els nivells d’existències hagin motivat alguna proposta de compra de matèria prima o de fabricació de semi-elaborat. Observem que hi ha una proposta de fabricació de 1000 unitats. Des d’allí mateix consultem la disponibilitat de materials. A la data desitjada, disposarem de tots els materials. Consultem també la disponibilitat de capacitat en hores per grup de planificació. Hi ha una situació de saturació a 2 setmanes vista; no sabem què fer, si endarrerir la comanda o gestionar amb producció un torn especial a aquella màquina. Optem per endarrerir una setmana la fabricació. Finalment, convertim automàticament la proposta en un ordre de fabricació. A Comercial podran enviar la confirmació de la comanda amb la nova data de lliurament.

A les propostes de compra, hi trobem tot el que hem de comprar. Convertim diverses propostes d’un proveïdor en una sola comanda. Els preus i les condicions es recuperen automàticament. Un indicador ens avisa que hem de renovar un acord d’un article amb el proveïdor. Si hi ha errors, aquests apareixen indicats. Si algun article necessita un control de qualitat, pot indicar-se.

Les instruccions de fabricació surten amb tota la informació necessària per evitar errors. Els operaris donen constància, gràcies al codi de barres dels butlletins de treball, l’inici, el final i la quantitat produïda a cada operació. Aquesta informació es converteix en cost; un cost que és comparat amb l'estàndard i ens alerta de desviacions. Aquesta informació és la base per abonar una prima de producció als operaris. A cada fitxada, els materials que s’hagin seleccionat són descomptats. Al diagrama de Gant i plans de treball, veiem en tot moment la situació real de la producció. Una ràpida ullada a la pantalla ens permet conèixer aquelles operacions que estan llestes per ser efectuades. La unitat de co-classificació ens permet ajuntar diversos ordres de fabricació per evitar canvis innecessaris d’útils, canvis de matèries primes, etc.

Les factures que rebem es concilien amb els lliuraments dels proveïdors, en funció del tipus de producte, etc . el sistema ens proposa el compte corrent al qual es carregarà la compra. La gestió de bancs s’efectua mitjançant l’enviament d’arxius, evitant errors manuals. Les factures a clients es comptabilitzen automàticament. Els venciments es calculen automàticament. Es contemplen els casos en què el client ens exigeix facturar un dia determinat. El sistema ens permet establir la política de seguiment de cobraments a realitzar per a cada client.

En aquest exemple , s’hi mostren funcionalitats bàsiques. Movex té possibilitats il·limitades , tals com unitats de conversió, associació de noms populars a l’article, treball en planta “Just In Time”, rutes alternatives de treball, gestió automatitzada de múltiples magatzems amb ubicacions , controls de qualitat, etc.

ERP - Sistemes de Gestió - Enterprise Resource Planning

"La tecnologia al servei de la gestió"
AdPime Iberia, S.L.
Informació de contacte:

AdPime Iberia, S.L.
C/ Sant Ferran. 36 L2
08330 Premià de Mar
Telèfon: 937 515 932
e-mail: w6@adpime.com

El cost d’aquesta reorganització es recupera àmpliament per la simplicitat i agilitat que confereix el nou sistema al negoci

Principal | Serveis | ERP | Qui Som